Ekonomiska läget för små bryggerier: ”Tufft för alla just nu – det kommer komma konkurser”

60

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Love Brande från Östersundsbryggerier om vikten av att synas på mässor och festivaler, samt det tuffa läget för landets små bryggerier just nu. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Ekonomiska läget för små bryggerier: ”Tufft för alla just nu – det kommer komma konkurser”

Publicerad

Östersunds Maltfestival som arrangerades under lördagen är en chans för olika tillverkare att visa upp sig – inte minst de småskaliga och lokala.

– Det är en av få chanser att möte kunderna direkt, så det är både viktigt och kul att vara på mässor och festivaler, säger Love Brande från Östersundsbryggerier.

Men det tuffare ekonomiska läget som råder just nu påverkar inte bara kundernas möjlighet att välja det ofta lite dyrare småskaliga alternativet, även tillverkningskostnaderna har skjutit i höjden.

– Kostnaden för råvaror och transporter har skjutit i höjden. Vi borde nog höja priserna, men även konsumenterna har ju mindre pengar så det är en jättesvår balansgång, säger Love Brande från Östersundsbryggerier.

Hör mer om hur Love Brande ser på läget i branschen just nu i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/ekonomiska-laget-for-sma-bryggerier-tufft-for-alla-just-nu-det-kommer-komma-konkurser