Forskare på Miun i Östersund lanserar ny metod att räkna på evenemang

77

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad finns det för utmaningar när man räknar på evenemangf? Hör Robert Pettersson, verksamhetsledare på Etour vid Mittuniversitetet, berätta i klippet. Foto: SVT/ Fredrik Eliasson

Forskare på Miun i Östersund lanserar ny metod att räkna på evenemang

Publicerad

Jämtlands län är en återkommande värd för många olika typer av evenemang, allt från kultur och nöje till idrottstävlingar. Nu har forskare vid turismforskningscentret Etour i Östersund tagit fram en ny beräkningsmodell för vad dessa evenemang kan innebära för värdorterna.

Det nya sättet att räkna som Etour vid Mittuniversitetet nu lanserar innefattar fler parametrar i beräkningarna än vad som tidigare gjorts. Tanken är att metoden ska bidra till ett mer standariserat sätt att utvärdera evenemang.

– För lokalsamhället har evenemang ofta en stor betydelse eftersom kapital och influenser från hela landet eller även från utom landet kommer och växlas upp på en enda plats under en begränsad tid, säger Robert Pettersson, verksamhetsledare på Etour.

Vad som däremot är svårare att räkna på är vilka effekter olika evenemang kan få ur ett socialt perspektiv. Det berättar verksamhetsledaren och forskaren Robert Pettersson om i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/forskare-lanserar-ny-metod-att-rakna-pa-evenemang