Så fungerar Region Jämtland Härjedalens nya serviceskåp i Östersund – först i landet

37

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Region Jämtland Härjedalen satsar på serviceskåp för hjälpmedel i Östersund

Så fungerar Region Jämtland Härjedalens nya serviceskåp i Östersund – först i landet

Publicerad

Region Jämtland Härjedalen är först i landet med att lämna ut hjälpmedel genom paketskåp. På så sätt blir patienter mindre beroende av att vara på plats under hjälpmedelscentralens öppettider.

Lösningen finns redan i till exempel matbutiker. Efter att beställningen är gjord kommer det ett sms när varan ligger i skåpet. Där finns den kod som behövs för att öppna rätt lucka.

– Förutom generösare tider blir det här också en fråga om integritet. Det är kanske inte så kul att komma hit och hämta ut exempelvis vuxenblöjor, säger hjälptmedelscentralens enhetschef Åsa Trolle.

Öppet senare på kvällarna

Nu är skåpen tillgängliga fram till klockan 19 på kvällarna, i lokalerna efter gamla Lugnviksvägen. Men det har fallit så väl ut att det även kommer att finnas paketskåp i sjukhusets entré.

– Där ska det inte bara finnas hjälpmedel från oss, utan servicen ska nyttjas av flera avdelningar.

Den utökade tillgängligheten ger också en större flexibilitet för personer som bor en bit utanför Östersund. I sjukhusentrén kommer öppettiderna dessutom vara ännu generösare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/regionen-forst-i-landet-med-service-via-paketskap