Frias från misstankar om mordförsök på Frösön – döms för grov misshandel

22

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Två års fängelse blir påföljden för den Östersundsbo som i november förra året knivhögg en man i en lägenhet på Frösön. Enligt domen har han delat ut ett hugg i magen och ett i ryggen. Båda vilka han menar ska ha varit i självförsvar. Av samma anledning menar han att han inte gjort något brottsligt, utan att han agerat i självförsvar.

Mannen med kniven döms dessutom för grovt olaga hot mot en annan man som befann sig i lägenheten vid samma tillfälle.

Knivhuggne mannen döms för misshandel

Mannen som blev knivhuggen har enligt domen slagit Östersundsbon i ansiktet och döms därför för misshandel, vilket han även erkänt. För detta döms han till skyddstillsyn. Medan mannen som högg honom döms till två års fängelse.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/frias-fran-misstankar-om-mordforsok-pa-froson-doms-for-grov-misshandel