Bergs hyreshus höjer hyrorna med 3,8 procent

93

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det framgår av ett pressmeddelande som båda parter har undertecknat. Hyresgästföreningen konstaterar i utskicket att förhandlingarna påverkats av det svåra ekonomiska läget både för hyresgäster och bostadsbolag.

– Detta är en bra överenskommelse, utifrån förutsättningarna. Förhandlingarna har varit tuffa, mot bakgrund av det ansträngda samhällsekonomiska läget. Därför är det glädjande att båda parter nu tagit ansvar och kunnat nå en kompromiss, baserad på den nya förhandlingsmodell vi kommit överens om mellan Sveriges allmännytta, Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Hasse Dahl, i pressmeddelandet.

Även fastighetsägaren nöjd

Trots att Bergs hyrehus hade velat höja hyrorna ännu högre är man på det stora hela nöjd. Men då intäkten blir mindre än man hoppats på konstaterar man att man kommer att behöva göra olika omprioriteringar, främst gällande underhållet.

– Vi är i ett ekonomiskt ansträngt läge, med höga kostnadsökningar som påverkar våra förutsättningar att driva verksamheten. Genom en god och konstruktiv dialog, i syfte att ta tillvara båda parters situation, har vi tillsammans med Hyresgästföreningen kommit fram till en överenskommelse i tid för att undvika en retroaktiv debitering för hyresgästerna, säger Richard Grubb, vd Bergs Hyreshus, i pressmeddelandet.

Det är cirka 475 lägenheter som omfattas av de nya hyrorna som börjar gälla från och med 1 april.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/bergs-hyreshus-hojer-hyrorna-med-3-8-procent