Nytt varsel hos Attacus i Hammerdal – denna gång på trähussidan

41

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Anledningen är densamma som för det besked som kom tidigare i veckan och omfattade företagets betongverksamhet. Stora osäkerheter på marknaden gör att man nu tvingas till anpassningar. Det skriver Attacus stomsystem i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen.

Totalt rör det sig om 16 medarbetare som arbetar inom utveckling och tillverkning av trästommar som varslas om uppsägning. Åtta av dessa är verksamma i Hammerdal, och sju i småländska Fågelfors. Ytterligare en person omfattas av dagens besked om varsel, men där ska fackliga förhandlingar genomföras innan man kan besluta om vilken verksamhetsort som berörs.

Tidigare i veckan kom besked om att 67 anställda inom Attacus stomsystems betongverksamhet varslas, samt att betongfabriken i Hammerdal stängs.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/nytt-varsel-hos-attacus-denna-gang-pa-trahussidan