Filip Brovinger är superhjälte i Östersund – står modell i fotoutställning

62

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Ikoner är 21 fotografier av drömmar, känslor och önskningar. Personerna har valt sina egna gestalter, fått uppsydda kläder och iscensatta miljöer. De har en sak gemensamt – de har Downs syndrom. De kommer från olika  platser runt om i landet. Filip Brovinger kommer från Östersund.

– Jag är jättestolt över min bild. Jag vill känna mig som en superhjälte, säger han.

Se de personliga fotografierna tillsammans med Filip Brovinger i klippet

Utställning har visats på flera platser runt om i landet och har nu kommit till Östersund. Ikoner är ett samarbete mellan Glada Hudikteatern. Emma Svensson är fotograf och Linda Sandberg och Helena Andersson är kostymörer. Ikoner går att se i Östersund till den 12 mars.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/filip-brovinger-ar-superhjalte-pa-stan-vi-med-downs-syndrom-far-synas