Man i Östersund åtalas för misshandel och barnfridsbrott

61

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Brottet inträffade enligt åtalet i januari i år och mannen misstänks både ha slagit kvinnan upprepade gånger i ansiktet och att ha tryckt ner hennes huvud mot golvet. Enligt den stämningsansökan som lämnats in till Östersunds tingsrätt ska han även ha vrålat i kvinnans öra och hållit fast henne i armarna. Parets barn ska då ha befunnit sig i rummet. Mannen har i förhör erkänt misshandel men förnekat barnfridsbrott.

Vidare står mannen åtalad för ytterligare en misshandel av kvinnan då han ska ha knuffat henne ur sängen så att hon slagit huvudet i ett sängbord. Han ska även ha tagit stryptag på henne. Detta ska ha ägt rum i augusti förra året och kvinnan var gravid vid tillfället. Mannen har medgett händelseförloppet vid detta tillfälle.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/man-i-ostersund-atalas-for-barnfridsbrott-och-misshandel