Jättevarsel hos Attacus – betongfabriken i Hammerdal stänger

31

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Nyheten om varslet rapporterades först av ÖP. De anställda som varslas finns i Hammerdal, Strömsund och Östersund och det handlar om både fabriks- och kontorspersonal. Fabriken i Hammerdal kommer enligt ÖP:s uppgifter att kallställas och tillverkningen av betongstommar koncentreras till Strömsund.

– När volymerna krymper kommer det till en gräns när omkostnaderna blir för stora för att kunna driva båda fabrikerna, säger vd Mattias Marktin till ÖP.

Attacus stomsystem arbetar med utveckling, tillverkning och montering av byggelement för betong- och trähusstommar för den svenska byggmarknaden.

”Olyckligt och tråkigt”

Företaget har skickat ut ett pressmeddelande under tisdagen där de beskriver att orderintaget under en period ”minskat betänkligt”. Man skriver vidare att företaget ”påbörjat en anpassning av verksamheten till betydligt lägre nivåer.”

”Den vikande marknaden är olycklig eftersom den hotar ett stort antal arbetstillfällen i Jämtland. Det är även tråkigt med tanke på den fantastiska insats som medarbetarna i betongfabrikerna har gjort det senaste halvåret där både produktivitet och leveranser har ökat markant.”

Attacus meddelar att man hoppas kunna stärka orderintaget under våren och att varslen då kan komma att hävas. Förhandlingar med berörda fackförhandlingar kommer att påbörjas inom kort.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/jattevarsel-hos-attacus-betongfabriken-i-hammerdal-stanger