Barngrupperna blir mindre – förskolläraren Gunilla Friberg i Undersåker: ”Debatten har fått saker att hända”

0
76

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

På Taffelbäckens förskola har man följt rapporteringen om bristen på förskollärare, och att arbetsmiljön på förskolor kan vara så ansträngd att anställda väljer att lämna yrket. När det gäller Åre kommun så uppmanar de kollegor att komma tillbaka till jobbet.

Färre barn

– Det är helt fantastiskt för nu är det ett barn en plats som gäller, dvs om ett barn är här 15 timmar i veckan så trycker de inte in ännu ett barn på den platsen, säger Lisa Johnsen.

Gunilla Friberg tycker att arbetsmiljön har blivit så bra, att hon nu uppmanar unga att satsa på att utbilda sig till förskollärare.

– Jag har jobbat länge och stortrivs, speciellt sen läroplanen kom. Då fick man upp ögonen för att vi gör mer än passar barn, säger hon.

Saknas 200 lärare

Hör Gunilla Friberg och Lisa Johnsen på Taffelbäckens förskola i klippet.

Det fattas fortfarande över 200 förskollärare i länet. Kommunerna arbetar med olika rekryteringskampanjer och utbiidningsbidrag. Till exempel Åre kommuns rekryteringsfilm med natur – och äventyrsbilder och artisten Petters säljande röst och Härjedalen kommun samarbete med högskolan i Dalarna.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/forskollararen-gunilla-friberg-debatten-har-fatt-saker-och-handa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here