Per Löfstrand (L) får nytt jobb – vald till EU-tjänst

60

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

– Jag kommer driva på för att varje EU-land ska ta ett större ansvar för sin energiproduktion. Det är helt orimligt att EU länderna står i beroende av import av ryska gas, meddelar Per Löfstrand (L) via ett pressmeddelande.

Det var i december som regeringen nominerade honom till posten och senare fastslogs det av ministerrådet i Bryssel. Med blir han den enda politikern från Jämtland som har en plats i Europeiska Regionkommittén, men en av 12 svenska ledamöter.

Öppen för mer kärnkraft

– Vi kommer att behöva såväl kärnkraft som som sol- vind- och vattenkraft för att klara energiförsörjningen. Utan utbyggd kärnkraft är en utbyggnad av de svenska nationalälvarna i farozonen och det får inte ske, säger Pär Löfstrand.

De delar av Europeiska Regionkommittén som Per Löfstrand ska verka inom hanterar bland annat landsbygdsutveckling, jordbruk, konsumentskydd och turism. Men även socialpolitik, utbildning, idrott och kultur.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/per-lofstrand-l-far-nytt-jobb-vald-till-eu-tjanst