Klimatsmart bildelning i Örnsköldsvik startar i februari

38

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Elbilarna, som kommer från företaget E-go, kommer att finnas tillgängliga i bland annat Paradisgaraget och vid flygplatsen. Bakom initiativet står Örnsköldsvik Airport, Örnsköldsviks kommun, näringslivet och besöksnäringen i Höga kusten.

– Jag ser stora användningsområden. För vår del är det initialt marktransporter till stan. Vi har väldigt mycket besökare, både turister, men också exempelvis konsulter som behöver ta sig runt på egen hand, säger Robert Gyllroth, VD för Örnsköldsviks Airport, och fortsätter:

– De här möjligheterna har vi inte sett här lokalt tidigare, det blir litegrann som el-sparkcyklarna i större städer.

Bilarna är helt nyckellösa och öppnas med hjälp av en mobilapp. Ett antal laddstolpar har redan installerats vid utvalda hotell, paradisgaraget och vid flygplatsen. Enligt pressmeddelandet som skickades ut kan även el-cyklar och el-sparkcyklar stå näst på tur.

I klippet: Hör mer om de nya elbilarna och varför konceptet enligt initiativtagarna passar Höga kusten.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/klimatsmart-bildelning-i-ornskoldsvik-fran-februari-nast-pa-tur-star-elsparkcyklar