Karin i Lit blev utan epilepsilarm – nu utreds vad som gått snett

0
95

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Karin Sundin och hennes dotter Lena har trott att ett epilepsilarm blev beställt tidigt i höstas av en läkare vid sjukhuset i Östersund. Men nu, efter drygt ett halvår, visar det sig att något larm aldrig blivit beställt.

Var beslutet om larmet fastnat har varken Östersunds kommun eller regionen en aning om.

Hör mer i videon ovan vad som nu görs åt saken.

Nationellt problem

Förskrivningen av epilepsilarm varierar mycket över hela Sverige. Det skiljer stort mellan regionerna hur dessa larm ska skötas och administreras. Detta enligt en artikel från 2022 i Läkartidningen. Där beskrivs att det saknas nationella riktlinjer för förskrivning av epilepsilarm och för uppföljning av deras användning.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/karin-i-lit-blev-utan-epilepsilarm-nu-utreder-kommunen-och-regionen-vad-som-gatt-snett

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here