Vanligare hos äldre att söka diagnostisering och behandling av adhd i Västernorrland

0
90

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Tidigare var det ovanligt att utreda och diagnostisera äldre vuxna med adhd. De har ofta har stort behov av stöd och behandling för att kunna förändra sin situation.

– Det vi gör är Psykoedukation, alltså kunskap och utbildning om sin diagnos men också läkemedel. Även andra stödjande åtgärder kan också bli aktuella, säger Hans Vikström.

Stort gensvar

Vi har tidigare berättat om 75-åriga Britt Berglund Högström i Sundsvall som fick sina diagnos för bara några år sedan. Efter den artikeln har många hört av sig till oss med synpunkter. Bland annat skriver en 76-årig mamma hur det är att leva med sin snart 40-årige son som nyligen fick sin adhd-diagnos fastställd.

”Hans liv är verkligen kaos och det gör att även mitt liv är kaos. Jag har hjälpt honom sedan han var tonåring men nu orkar jag inte mer. Han tyr sig till kriminella, det är dom enda som bryr sig säger han. Ge mig råd Tack”.

”Jag blir arg”

Andra har haft synpunkter på innehållet i själva artikeln, som en kvinna som inte gillar rubriken som hon tycker pekar på att adhd skulle vara en anledning till att ge barn stryk.

”Det förstärker ju också bilden av adhd som ett problem, och bortser från att intervjupersonens mamma uppenbarligen hade egna problem som hon tog ut på sina barn. Jag blir arg när jag läser det här”.

Hör Hans Vikström berätta mer i videon.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/behandling-och-diagnostisering-av-adhd-hos-aldre-vuxna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here