Man åtalad för människorov i Strömsund

69

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

I november tvingade mannen sig in i bostaden hos en man på den aktuella orten. I samband med det ska han ha slagit ner mannen som är skriven på adressen så pass att han svimmade av. För det står han nu åtalad för grovt hemfridsbrott och misshandel.

Tog med sig kvinnan

Väl inne i bostaden ska han ha slitit med sig en kvinna ut ur bostaden och tvingat in henne i sin bil, varpå han kört iväg med henne mot sin bostad. Vid ett tillfälle ska han ha stannat bilen varpå kvinnan försökt fly till fots men blivit upplockad av 30-åringen. En stund senare ska han ha stannat bilen på nytt, tagit ut kvinnan och tryckt ned hennes huvud i en bäck flera gånger samt sparkat mot hennes huvud och hals. 

Krävde vårdnaden om barnen

Efter händelserna vid bäcken fortsatte färden till mannens hem. Där ska han ha misshandlat henne ytterligare och tvingat henne att skriva på ett papper där hon frånsäger sig vårdnaden om deras gemensamma barn.

I stämningsansökan skriver åklagaren att mannen ”genomgående visat särskild hänsynslöshet” mot kvinnan. Åklagaren tar också upp att hon varit särskilt utsatt då hon inte fått med sig varken plånbok eller telefon. För gärningarna mot kvinnan misstänks han för människorov, grov misshandel och misshandel.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/man-atalad-for-manniskorov-i-stromsund