Två kvinnor åtalade för misstänkt grov penningtvätt

68

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Två kvinnor åtalade för misstänkt grov penningtvätt

Publicerad

Två kvinnor åtalas vid Östersunds tingsrätt misstänkta för penningtvätt efter att ha svindlat pengar från en tredje kvinna. Den ena misstänkta, som är i 50-årsåldern är misstänkt för grov penningtvätt. Den andra som är i 40-årsåldern misstänks för penningtvätt av normalgraden.

En summa på 300 000 kronor ska ha satts in på 50-åringens konto enligt stämningsansökan. Där ska pengarna delvis ha omsatts och 65 000 ska ha skickats vidare till 40-åringen. Pengarna ska komma från ett bedrägeri som begicks mot en kvinna år 2018.

Åklagaren anser att båda de misstänkta kvinnorna har gjort sig skyldiga till att dölja att pengarna kommer från brottslig verksamhet.

Medger händelseförlopp

Målsäganden yrkar på ett skadestånd motsvarande de 300 000 som hon ska ha blivit lurad på. De båda misstänkta kvinnorna medger själva händelseförloppen men anser inte att de gjort något brottsligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/tva-kvinnor-atalade-for-misstankt-grov-penningtvatt