Tidigare nästan okänt – nu ska äldre med ADHD få hjälp

0
75

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det är riksförbundet Attention som driver Äldrelyftet, en intresseorganisation som vill öka kunskapen om ADHD, autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Och det treåriga projektet är nu inne på sluttampen.

– Det har varit stort fokus på barn och ungdomar med NPF och trots att man vet att det är en livslång diagnos finns det väldigt lite forskning och hjälp för äldre, säger Tina Höglund som är ordförande för lokalavdelningen av Attention i Sundsvall och Timrå.

Blir sällan diagnostiserade

De äldre får ofta insikt om sin egen situation i samband med att barn eller barnbarn utreds, men själva får de sällan vare sig utredning, diagnos eller behandling. Målet med Äldrelyftet är att ge de äldre möjlighet att själva öka sina möjligheter att må bra och att ta fram verktyg som äldre kan använda sig av.

– Det är ju bland de äldre man kan hitta ”facit” på hur det kan bli om man inte får stöd och hjälp som ung, säger Tina Höglund.

Den sjunde februari kommer Äldrelyftet till Sundsvall för att föreläsa om projektet och resultaten av arbetet hittills

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/aldrelyftet-ska-hjalpa-aldre-med-adhd-ett-tidigare-nastan-outforskat-amne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here