75-åriga Britt i Sundsvall har levt med ADHD hela livet – ”Jag förstod aldrig varför jag fick stryk hela tiden”

74

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ju äldre jag blev, desto mer svårigheter fick jag.” Britt Berglund Högström berättar om hur det var att leva med ADHD utan att få den diagnostiserad. Foto: SVT

75-åriga Britt i Sundsvall har levt med ADHD hela livet – ”jag förstod aldrig varför jag fick stryk”

Uppdaterad
Publicerad

75-åriga Britt Berglund Högström märkte redan som liten att hon var annorlunda. Först 2010 lyckades hon tjata till sig en utredning som visade att hon har diagnosen ADHD – och plötsligt förstod hon varför hon fick stryk som liten.

Britt Berglund Högström hade svårt att sitta stilla i skolan och hemma fick hon stryk av sin mamma för att hon inte gjorde som hon blev tillsagd.

– Jag förstod aldrig varför det bara var jag som fick stryk, aldrig mina syskon, och vad jag hade gjort för fel, säger Britt.

”Det virrar i skallen på en”

Redan som liten drabbades hon av ångestattacker. I fjärde klass hamnade hon i hjälpklass och redan som 16-åring fick hon sitt första barn.
Hon kände sig annorlunda, men saknade kunskap om varför.

Det var först 2010 som hon lyckades tjata till sig en utredning och fick diagnosen ADHD.

– Man kan ju inte skylla allt på ADHD men med min nuvarande medicin ”har jag fått ordning på torktumlaren där uppe” säger hon.

Många frågor fick svar

Hon säger att utredningen rätade ut många frågetecken.

– Jag är så glad att jag fick utreda mig som äldre. Jag visste ju att det var någonting som var fel men hade alltid trott att det var någonting annat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/jag-forstod-aldrig-varfor-jag-fick-stryk-hela-tiden-75-ariga-britt-i-sundsvall-har-levt-med-adhd-hela-livet