26 januari 07:37, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

30

Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:17 Rattfylleri, Timrå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Timrå. Föraren, en man i 30-årsåldern saknar körkort. Misstanke uppstår om att han är påverkad och provtagning utförs. Mannen misstänks för rattfylleri, grov olovlig körning, brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott, innehav, samt smitning från trafikolycka då det finns misstanke om att föraren har kört på en parkerad bil. Anmälan ska upprättas.

02:34 Rattfylleri, Sundsvall
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Sundsvall. Föraren, en man i 20-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och ytterligare provtagning utförs. Förhör hålls och anmälan ska upprättas gällande grovt rattfylleri.

Under natten har en man i Sundsvalls kommun gripits såsom misstänkt för misshandel av närstående, ett barn. Åklagare har därefter beslutat om att anhålla mannen som misstänks för misshandel och barnfridsbrott. Det finns inga uppgifter om att barnet behövde uppsöka sjukhus. Ärendet leds av åklagare.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

 

Länk: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2023/januari/26/26-januari-0737-sammanfattning-natt-vasternorrlands-lan/