Västernorrland med i studie för att utrota HPV och livmoderhalscancer

44

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

– Jag uppmanar verkligen alla kvinnor som är födda mellan 1994 och 1999 att anta det här erbjudandet som kommer nu i antingen din digitala brevlåda eller med brev i posten, ta sticket, säger Ingela Pirttilä.

Globalt mål

Hon berättar att WHO, Världshälsoorganisationen,har satt ett globalt mål att försöka utrota livmoderhalscancer i hela världen.

– Det är för att det är en av de mest vanliga anledningarna till att kvinnor dör i tredje världen, där man inte har ett lika bra upparbetat preventivt arbetssätt för att skydda sig mot smittan som i sin tur kan leda till cancer, säger Ingela Pirttilä.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/vasternorrland-med-i-studie-for-att-utrota-hpv-och-livmoderhalscancer-i-sverige-kvinnor-i-vasternorrland-kan-vara-med-och-utrota-hpv-och-livmoderhalscancer