20-åring död i samband med skidolycka i Vemdalen

99

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Vännerna tillsammans med Vemdalens skidpatrull ska ha sökt efter 20-åringen i nära två timmar innan han återfanns. Enligt polisen var det en förbipasserande som hittade honom vid klockan 15 på eftermiddagen. Då låg han i ett buskage några meter in i ett skogsparti bredvid en pist.

Oklar dödsorsak

Än så länge är det oklart vad som är dödsorsaken. En stor del av polisens utredning består därför i att kartlägga hur mannens hälsa var innan olyckan. Vilket är en standardåtgärd i arbetet med att fastställa dödsorsaken.

Förhör ska hållas

Utredningen är rubricerad som ”dödsfall utan misstanke om brott” och en annan del av den handlar om att kartlägga hur olyckan gått till. Det görs främst genom förhör med personer som han reste med och med pistörerna som varit inblandade i sökandet.

Skistar som driver liftsystemet i Vemdalen har valt att inte kommentera, utan hänvisar till polisutredningen.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/20-aring-dod-i-samband-med-skidolycka-i-vemdalen