Polisen uppmanar krögare att porta nio män i Sundsvall

80

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Listan består av nio män, mellan åldrarna 18 till 30 år, och de kan nu bli portade från de största krogarna i Sundsvall. Biträdande lokalpolisområdeschef, Andreas Bergström, säger att det är en gränsdragning att peka ut personer på det här sättet men att man vill försvåra för kriminella aktörer att verka i lokalsamhället.

– Vi hade ordningsstörningar på flera krogar i stan och när vi kollade var det samma aktörer som vi granskar i samband med grövre brottslighet. Tillsammans med vår underrättelseavdelning upprättade vi då den här listan säger Andreas Bergström.

Ansvaret läggs på krögarna

Andreas Bergström förstår att krögarna i stan kan känna oro för att porta människor som polisen pekar ut som kriminella, men säger att portningen inte handlar om ett tillträdesförbud.

– Vi delar med oss av informationen och krögarna fattar själv beslut om vilka det är som ska besöka deras krog.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/polisen-uppmanar-krogare-att-porta-nio-man-i-sundsvall