Så många nya bostäder har byggts i Östersund sedan år 2000

0
116

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här har bostadsbyggandet i Östersund sett ut sedan år 2000. Tyder avmattningen på att marknaden börjar vara mättad? I klippet får du höra vad mark-och exploateringschefen tänker. Foto: SVT Design

Så många nya bostäder har byggts i Östersund sedan år 2000

Publicerad

Det har byggts många bostäder, både villor och lägenheter, i Östersunds kommun de senaste åren. Sedan 2016 har det byggts knappt 2 200 bostäder. Men frågan är om marknaden börjar bli mättad.

Sedan år 2000 har det byggts 3 678 bostäder i kommunen. Drygt häften av dessa de senaste sex åren. Under samma period, 2000-2022 har befolkningen i Östersund vuxit med drygt 6 300 personer.

I det ekonomiska läge som råder just nu är det ingen rusning för att teckna sig för en nyproducerad bostad, men kan det också vara så att marknaden börjar vara mättad?

– Vi har ju byggt ikapp, säger Bengt Gryckdal, mark-och exploateringschef i kommunen. Men vi ser ett fortsatt behov av kanske 200 bostäder per år framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/sa-har-bostadsbyggandet-sett-ut-i-ostersund

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here