Chatt: Vad tycker du om fyrverkeriförbud?

8

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Pinnat inlägg

Frågan om fyrverkeriers vara eller icke vara har blivit allt mer aktualiserad de senaste åren. Vad tycker du? Bör de fortfarande tillåtas eller ska man förbjuda dem helt? Eller har du någon annan lösning, som gör att fyrverkerier kan skjutas samtidigt som man skonar djur och natur onödigt lidande?
Tyck till här i chatten!

Kalle • Ja det är ju klart att det ska vara ett förbud, varför måste man diskutera man diskutera sönder allt, de styrande borde kunna ta ett viktigt beslut någon gång.

Olof • Jag gillar fyrverkerier men det är för mycket skjutning på orimliga dagar och tider samt mot folk, hus och bilar. Tror det vore bättre med licens än förbud. Kombinera detta med krav på att alla fyrverkerier måste ha låg decibelnivå och sprängverkan. Ge polisen bättre metoder för att bötfälla missbruk av fyrverkerier. Kommuner kan också tydligare skriva ut var och när man får skjuta fyrverkerier så att det inte är så otydligt som i dag.

Lugnviksbo och djurvän • Det är klart att det inte skall vara tillåtet.
Förbjud försäljning och import av fyrverkerier och liknande så minskar det här automatiskt med tiden. Det här är ett jätteproblem för djurägare som inte kan skydda sitt/sina djur.

Att förbjuda fyrverkeri är inget vidare det är vackert med dessa fyverkeripjäser som sprudlar med si • Man ska kunna njuta av dess skönhet mot himlen en gammal tradition ska vi inte rubba på. Mvh kennet åslin i Halmstad.

Karin Sedin Berg • Jag har en 11årig hund som är fruktansvärt skotträdd när det smäller. Hon skakar, hyperventilera och vill helst gömma sig under sängen eller något annat. Har fått medicin för att ge när det är som värst smällar. Då sover hon i ca2timmar men när hon sen vaknar är hon väldigt desorienterad och orolig. Sen tänker jag även på alla människor som har flytt hit från krig hur känner inte dom sig när dom hör smällar och raketer på natten. Jag är för ett totalförbud mot försäljning av fyrverkerier. Kommunen kan göra en ljusshow istället i tex Gustavsbergs backen.

Andreas • Låter bra.
Man kan köra tysta fyrverkerier om man måste han några alls

Mats • förbud

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/chatt-vad-tycker-du-om-forslaget-pa-fyrverkeriforbud