Östersunds kommun erbjuder extra budgetrådgivning ”Märks att det är tuffare”

0
76

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

– Det är ett nytt grepp. Vi vill göra det vi kan för att hjälpa och lindra om man har bekymmer med sin ekonomi, säger Anders Wennerberg som är kommundirektör och fortsätter:

– Vi ser i vårt bostadsbolag att fler har problem att betala hyran i tid. Vi ser att det är fler som behöver hjälp med skuldsanering och vi ser också en viss ökning av de som kommer till oss och ber om att få hjälp med försörjningsstöd.

I går var det första kvällen då kommunen bjöd in till öppet hus. I Verkets lokaler i centrala Östersund fanns budgetrådgivare. Även representanter från Östersundshem och Jämtkraft var på plats liksom representanter från Familjelotsen.

– Vi är här för vi möter många föräldrar som delar med sig av stress och oro kring sin ekonomi, säger Maria Harrysdotter som är familjebehandlare.

”Bra att det finns hjälp att få”

Det var inte så många som kom till Verket denna första kväll. Mats Johansson och Agneta Nilsson var ändå några som hade letat sig dit.

– Jag tycker det verkar intressant eftersom det är så höga ellräkningar nu, säger Agneta Nilsson.

Båda berättar om att de känner många som har det tufft nu.

– Och då kan det vara bra att veta att det finns hjälp att få, säger Mats Johansson.

Och den åsikten delades även med några SVT pratade med ute på stan.

– Om folk känner att man behöver hjälp så är det väl alltid bra att det finns hjälp att få, säger Andreas Karlsson som bor på Frösön.

Ytterligare träffar framöver

Tre torsdagskvällar till kommer kommunen ha öppet hus.

– Det är många som sliter väldigt ont och vi vet ju också att det här kommer hålla sig ett tag och ju mera vi kan göra tidigt, desto bättre är det, säger Anders Wennerberg.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/ostersunds-kommun-erbjuder-extra-budgetradgivning-det-marks-att-det-ar-tuffare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here