Home Nyheter Nyheter Västernorrland Efter snöproblemen – idrottshallarna i Örnsköldsvik öppna igen

Efter snöproblemen – idrottshallarna i Örnsköldsvik öppna igen

0
Efter snöproblemen – idrottshallarna i Örnsköldsvik öppna igen

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Modohallen är en av idrottsanläggningarna som hållits stängd av säkerhetsskäl. Foto: SVT

Efter snöproblemen – idrottshallarna i Örnsköldsvik öppna igen

Publicerad

Örnsköldsviks kommun har nu gett grönt ljus för att börja använda samtliga idrottshallar som stängdes i samband med trettondagshelgens snöoväder.

Samtidigt kommer dåliga nyheter för föreningar och skolor som har sin verksamhet Bjästa ishall – hallen kommer inte att öppna igen den här säsongen på grund av ett trasigt isaggregat.

I nästan två veckor har fotbollshallen och Modohallen i Örnsköldsvik hållits stängda, vilket har inneburit inställda träningar, matcher och turneringar.

Det är en väldigt olycklig situation, sa Erik Johansson, biträdande sportchef för Friska viljor FC, till SVT Västernorrland i onsdags.

Men nu kan såväl föreningar som skolor och allmänheten börja nyttja hallarna igen. På torsdagskvällen gick kommunens kultur- och fritidsavdelning ut med beskedet att anläggningarna är öppna efter två veckors stängning.

Bjästa ishall fortsatt stängd

Ishallen i Bjästa har också varit stängd de senaste veckorna, men inte på grund av snömängderna, utan på grund av problem med isaggregatet. Och här finns ingen snabb lösning i sikte:

– När det gäller Bjästa ishall är den tyvärr stängd för resterande del av säsongen, skriver kommunen i ett inlägg på sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/efter-snoproblemen-idrottshallarna-i-ornskoldsvik-oppna-igen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here