Svensk man gripen i Libanon kopplas till mord i Ånge

31

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

En man åtalades och fälldes för mordet i Ånge, där en 20-årig man rånades och utsattes för misshandel och tortyr i sitt hem, innan han kvävdes till döds efter att man tejpat för hans luftvägar. Gripandet ska ha ägt rum den 16 januari i flyktinglägret Bourj el-Barajneh i huvudstaden Beirut i Libanon.

Enligt ett pressmeddelande från den libanesiska polisen, som Expressen tagit del av, ska de ha fått information genom sociala medier, där mannen också ska ha hävdat att han kidnappat och dödat en ung man, att han flytt från Sverige till Libanon.

Flera inblandade i mordet

Ytterligare tre män dömdes för delaktighet i mordet. En 20 och 25-åring dömdes för bland annat grov stöld, medhjälp till grov stöld och övergrepp i rättssak och fick fängelse i två år och två månader respektive ett år och sex månader. Den tredje mannen, en 80-åring dömdes till villkorligt straff och böter.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/man-gripen-i-libanon-kopplas-till-mord-i-ange