Kommunalrådet i Östersund vill att Sverige inför barndomstolar

99

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det misstänkta mordet på en åttaårig pojke i Luleå har upprört många människor. För att säkerställa att Östersunds kommun har bra rutiner för att fånga upp ärenden där barn riskerar att utsättas för våld, eller bevittna våld, så har kommundirektören fått i uppdrag att kartlägga hur samtliga förvaltningar säkerställer en bra hantering.

– Vi måste säkerställa att barn i Östersund får det skydd de behöver, säger Effie Kuorlos (C).

När det gäller fallet i Luleå så var det tingsrätten som hade beslutat att pappan till åttaåringen hade rätt till umgänge med barnet. Effie Kuorlos är själv jurist och vet hur rättssystemet fungerar. Hon anser att Sverige borde införa barndomstolar. I klippet ovan hör du mer.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/kommunalradet-i-ostersund-vill-att-sverige-infor-barndomstolar