Home Nyheter Nyheter Västernorrland Följ trafik- och väderläget i Västernorrland här – hur ser det ut hos dig?

Följ trafik- och väderläget i Västernorrland här – hur ser det ut hos dig?

0
Följ trafik- och väderläget i Västernorrland här – hur ser det ut hos dig?

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Under morgonen har det inkommit larm om trafikolyckor i länet. Så här såg det ut när SVT:s reporter åkte till jobbet under onsdagsmorgonen. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Följ trafik- och väderläget i Västernorrland här – hur ser det ut hos dig?

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat nya varningar för kraftigt snöfall längs länskusten, som sträcker sig till klockan 10 i söder och fram till eftermiddagen i Örnsköldsvikstrakten. Stora mängder blöt snö kan ställa till det i trafiken. Följ utvecklingen i Västernorrland här.

Hur ser det ut där du bor? Skicka en bild till vasternorrland@svt.se.

Snöfall och trafikolyckor – följ läget i Västernorrland här • Hur ser det ut hos dig?

Det är stora förseningar i busstrafiken. En av bussarna på linje 1 mot Alnö körde fast och gjorde att hela tabellen rubbades.

”En mycket stökig dag”, sade en busschaufförer på en av de försenade bussarna till SVT:s reporter, som drabbades av förseningen.

På bilden syns en buss till höger som kommer mot en busshållplats. På busshållplatsen står det ungdomar.
Under onsdagsmorgonen har det varit förseningar i busstrafiken runt om i länet.

I Sundsvall, Timrå, Härnösand och Kramfors ligger SMHI:s gula vädervarning kvar fram till 10-tiden under onsdagen medan i Örnsköldsvik har SMHI förlängt gula varningen fram till 16-tiden.

Enligt Din Turs trafikinformation är det förseningar och inställda linjer i busstrafiken. I Örnsköldsvik varnar man för förseningar i stadstrafiken på grund av väglaget.

På E4 från Berg till Skule i båda riktningarna så trycker snötyngda träd ner viltstängslet på flera ställen över Skuleskogen. Detta medför ökad risk för vilt på vägbanan, enligt Trafikverket.

Lastbilen som blockerade norrgående körfält på E4 mellan Docksta och Ullånger sedan i natt har nu flyttats och trafiken rullar på igen.

Markerad händelse

Frontalkrock i Viksjö

Frontalkrocken som skedde under morgonen i Viksjö är räddningstjänsten fortfarande ute och jobbar med. Det ska inte finnas några allvarliga personskador. Enligt räddningstjänstens inre befäl är det dåligt väglag på väg 331, där olyckan inträffade.

Det är fortsatt stopp på vägen fram tills att bilarna bärgas.

Enligt Trafikverket leds trafiken förbi växelvis och trafiken bedöms påverkas fram till 09-tiden.

Enligt räddningstjänstens inre befäl handlade det inte om en trafikolycka på Hulivägen utan det var en lastbil som stod still. Lastbilen kunde orsaka lite dålig framkomlighet i väntan på assistans.

Under onsdagsmorgonen har det kommit in larm om trafikolyckor runt om i länet. Bland annat har det skett en frontalkrock i Viksjö i Härnösand och det har även larmats om en trafikolycka på Hulivägen i Sundsvall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/folj-trafik-och-vaderlaget-i-vasternorrland-har-hur-ser-det-ut-hos-dig

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here