Home Nyheter Nyheter Jämtland Snart kan biogaspumpen i Göviken öppna igen – har varit stängd över en månad

Snart kan biogaspumpen i Göviken öppna igen – har varit stängd över en månad

0
Snart kan biogaspumpen i Göviken öppna igen – har varit stängd över en månad

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

– Vi har fått 20 januari som leveransdatum från tillverkaren. Sen tar det någon dag för oss att montera, men efter det ska det fungera. Det säger Christian Thorgerzon, enhetschef för avfall och avloppsanläggningar i kommunen.

Anledningen till att det tagit så lång tid att laga biogasanläggningen är att den nivågivare som är trasig bara tillverkas på beställning.

Inventerar behovet av reservdelar

Östersunds kommun har en del reservdelar till anläggningen liggande, men inte just denna. Nu valde man att beställa två stycken, så det ska finnas en extra. Kommunen kommer att se över hela anläggningen för att kartlägga andra kritiska delar som behöver finnas i reserv.

– Standarden på anläggningen är ganska bra, men vi kommer göra en revision för att se om det är något som vi borde byta ut och uppdatera. Men också vilka kritiska delar det finns som vi borde beställa och ha liggande, säger Christian Thorgerzon.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/snart-kan-biogaspumpen-oppna-igen-har-varit-stangd-over-en-manad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here