Nu blir det förbjudet att parkera längs Storulvåvägen

85

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Foto: SVT

Nu blir det förbjudet att parkera längs Storulvåvägen

Publicerad

I veckan meddelade länsstyrelsen i Jämtlands län i ett pressmeddelande att det blir förbjudet att parkera på vägrenen längs med hela Storulvåvägen från och med 1 februari till och med 30 juni. Anledningen till förbudet är att man vill underlätta för snöröjningen samt att räddningstjänstens fordon lättare ska komma fram.

Det har sedan tidigare varit förbjudet att parkera i vägrenen på ett antal platser längs med vägen mellan 1 februari och 15 april, ett förbud som alltså stärks ytterligare från och med i år.

– Räddningstjänstens, polisens och snöröjningens arbete, det vill säga människornas säkerhet i området, är av största vikt, säger landshövding Marita Ljung till länstyrelsen.

I övrigt råder det även förbud att parkera vid markerad mötesplats och i terräng på samtliga vägar.

I klippet nedan berättar naturvårdschefen Bitti Jonasson hur de ville lösa situationen 2021.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Länsstyrelsen ser över trafikföreskrifterna och det kan bli hårdare förbud längs Storulvåvägen efter vägträngseln – hör naturvårdschef Bitti Jonasson. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/nu-blir-det-forbjudet-att-parkera-langs-storulvavagen