Lastbilsolyckor blockerade E4 i snövädret söder om Sundsvall

25

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Lastbilsolyckor blockerade E4 i snövädret söder om Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikproblem har rapporterats från E4 söder om Sundsvall under tisdagskvällen. Flera lastbilar har kört av vägen och bärgningen har orsakat stopp i trafiken. Ett snöväder har dragit in längs kustområdet i Västernorrland och nordligaste Gävleborg.

Vid Armsjön har en mindre lastbil kört in i sidoräcket i höjd med Igeltjärnen norr om länsgränsen Västernorrland/Gävleborg. Vägen hålls stängd under bärgningen. Sluttiden 21.00 är preliminär.

Något söderut, strax norr om Gnarp, hade en lastbil fått problem och stod delvis i diket. Sluttiden för bärgning var preliminärt även här satt till 21.00.

Gul varning

SMHI har utfärdat en gul varning för området då ett snöfallsområde rör sig norrut över södra Norrland under tisdag kväll och natt mot onsdag.

Det väntas ge ganska stora mängder blöt snö och det kan orsaka problem i trafiken. Den stora mängden tung, blöt snö ger också en extra belastning på hustak, enligt SMHI.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt berätta hur mycket snö som väntas vid Norrlandskusten. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/lastbilsolyckor-blockerade-e4-i-snovadret-soder-om-sundsvall