Bostadspriserna sjunker i Västernorrland

60

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

För landet i stort visar motsvarande siffror en nedgång på två procent för bostadsrätter och minus åtta procent för villor.

Sett över en 12-månadersperiod har priserna på bostadsrätter i Västernorrland sjunkit med 14 procent, medan villapriserna sjunkit med tre procent.

– Den extrema uppgången under de två senaste åren har skapat en stor fallhöjd för bostadspriserna i Sverige som genom den perfekta stormen av chockhöjda räntor, elkris och kraftig inflation, nu tillhör de som sjunkit mest i världen 2022. Trots det ser vi fler och fler tecken på ökad optimism och räknar med att prisfallet stannar av under våren, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Örnsköldsviks kommun går däremot mot strömmen. Under 2022 ökade priserna för bostadsrätter i kommunen med 21 procent, vilket gör att det är en av de kommuner där priserna ökade mest under förra året. 

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/bostadspriserna-sjunker-i-vasternorrland-1