14 januari 09:27, Sammanfattning natt, Jämtlands län

30

Detta är en nyhet från Polisen:s RSS flöde.

Sedan midnatt har tre personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Ett antal personer har medtagits för provtagning efter misstanke om ringa narkotikabrott.

Under natten har en våldtäkt anmälts till polisen i Östersund. Brottet ska ha skett på ett uteställe i Östersund. Målsäganden är en kvinna. En man i 20-årsåldern har hämtats till förhör. Efter vidare utredningsåtgärder ska åklagare besluta om han ska anhållas.

00:11 Rattfylleri, Härjedalen
Polisen kontrollerar en person som ska ha setts köra personbil i Vemdalsskalet. Personen, en kvinna, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan om rattfylleri upprättas. 

01:23 Förargelseväckande beteende, Åre
Polisen utfärdar ordningsbot till en man som ska ha urinerat offentligt i Åre centrum. 

05:43 Vårdslöshet i trafik mm, Östersund
Under morgonen har polisen haft ett förföljande på ett fordon på Frösön vars förare inte ville stanna på polismans tecken. Polisen anträffar den misstänkte föraren, en ung man, som grips. Misstankarna gäller vårdslöshet i trafik med mera. 

Övrigt: Under natten har en viltolycka rapporterats till polisen. Den skedde  i Oviken, Bergs kommun. Inga personskador uppstod. 

 

Länk: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2023/januari/14/14-januari-0927-sammanfattning-natt-jamtlands-lan/