Virkesbärgningen utanför Härnösand ett steg närmare – förhandlingar pågår

67

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var för snart en vecka sedan som ett fraktfartyg med virke på väg från Bollstabruk till Egypten råkade ut för hårt väder. Lasten som låg på däck gled av fartyget och ligger nu packat på kustlinjen utanför Härnösand.

Det är inte helt lätt att få grepp om vad som ska hända med det förlista virket. På Länsförsäkringar AB hänvisar man till SCA, som hänvisar till Uni4 Marketing AB, som SCA är delägare i, som i sin tur hänvisar tillbaka till Länsförsäkringar AB.

– Det är en försäkringsfråga och jag vet att det pågår förhandlingar för att hitta en lösning säger Ulf Gabrielsson, vd på Uni4 Marketing.

SCA redo hjälpa till att bärga

Gabrielsson hoppas att förhandlingarna mellan Länsförsäkringar och det Egyptiska bolagets försäkringsbolag ska bli klara när som helt. Och han är tveksam till att det Egyptiska bolaget själva vill hantera det virke man betalat för.

– Då finns beredskap och en plan för hur virket ska kunna bärgas och jag tror att det arbetet kan inledas redan nästa vecka säger Ulf Gabrielsson.

I bakgrunden står SCA redo att hjälpa till med bärgningsarbetet om det skulle bli aktuellt säger SCAs presschef, Robert Östholm.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/nasta-vecka-kan-bargningen-av-den-forlista-virkaslasten-utanfor-harnosand-inledas-forhandlingar-pagar