Rättegång om mordförsök förlängs – vittnesmål drar ut på tiden

35

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Rättegången har pågått under större delen av den gångna veckan, i  stort sett hela tiden bakom låsta dörrar eftersom man vill hålla kvinnan som är målsägande anonym för allmänheten. Extra säkerhetsåtgärder var också vidtagna i formen av en säkerhetskontroll vid tingsrättens entre.

Det var natten och morgonen mot den 19 november som en man hemmahörande i Västerbotten ska ha suttit gränsle över kvinnan och tagit strypgrepp, vilket enligt förundersökningen ska ha orsakat kraftig dödsångest hos kvinnan.

Det ska vara tack vare en fickringning som mannen släppte tag om hennes hals när en röst plötsligt började höras från hennes telefon.

Brotten som mannen står åtalad för är misstänkt mordförsök och våldtäkt. Den tilltalade anser sig vara oskyldig.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/rattegang-om-mordforsok-forlangs-vittnesmal-drar-ut-pa-tiden