Snökaoset i Örnsköldsvik: 100 000 kubikmeter snö dumpas i havet

73

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var i tisdags som kommunen ansökte hos Länsstyrelsen i Västernorrland om tillstånd att tippa delar av den snö som dränkt staden. Redan dagen efter gavs grönt ljus. Upp emot 6 000 lastbilslass får det bli som mest. Den största vinsten, enligt Jonas Nordin som är arbetsledare på trafik och park, är att tillståndet frigör resurser till andra, lika viktiga uppdrag.

– Senaste dygnet har vi genomfört snöröjning, moddning av vägar, sandning och utlastning av snö. Det har varit väldigt mycket.

Tömmer under natten

Arbetet med att röja bort snön pågår dygnet runt och det är under natten de centrala delarna ska tömmas. Här hoppas Jonas att framför allt bilägarna i staden hjälper till för att underlätta.

– Det är enklare att ta sig fram och ta hand om snön under natten. Därför vore det bra om man tänker på att parkera på de stora parkeringsplatserna vi har och i parkeringsgarage för att frigöra utrymme för oss att ta hand om snön.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/snokaoset-i-ornskoldsvik-100-000-kubikmeter-sno-dumpas-i-havet