Tandläkare i Jämtland skrev ut sex gånger för hög dos narkotika – får kritik

36

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var i november 2021 som en patient kontaktade tandläkaren och uppgav att hen hade mycket ont i munnen på grund av blåsor. Patienten kunde inte komma till tandläkaren på grund av covidsmitta. Tandläkaren skrev då ut ett narkotikaklassat läkemedlet åt patienten. Dosen skulle räcka i två månader.

Patienten återkom flera gånger under december och ville ha mer medicin utskriven. Under elva dagar i december skrev tandläkaren ut sammanlagt 580 tabletter av läkemedlet, vilket är sex gånger mer än rekommenderad dos.

IVO kritiserar nu tandläkaren för detta.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/tandlakare-i-jamtland-skrev-ut-sex-ganger-for-hog-dos-narkotika-far-kritik