SJ om bristerna på nattågen till Jämtlands län: Oundvikligt med slitage vid trafik genom svenska skogar

46

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad SJ:s presskommunikatör Jonas Olsson säger om bristerna på nattågen och vilka åtgärder som vidtas. Foto: SVT

SJ om bristerna på nattågen till Jämtlands län: Oundvikligt med slitage vid trafik genom svenska skogar

Publicerad

SJ har fått upprepade viten för brister på nattågen till och från länet. Ifjol uppgick vitet på över 600 000 kronor. Det handlar bland annat om toaletter och duschar som inte fungerar. Tågen underhålls, men ett visst slitage är något som är oundvikligt, fastslår SJ.

– Man måste förstå – att köra tåg genom svenska skogar på skakig järnväg ger ett visst slitage, säger SJ:s presskommunikatör Jonas Olsson.

Under 2022 fick SJ betala viten på grund av brister på nattågen mellan Stockholm och Duved. Det handlar om mer än 600 000 kronor totalt.

Det har främst handlat om toaletter och duschar som varit ur funktion, men också om brist på platser och bristande punktlighet.

Det första vitet utfärdades i februari, därefter kom ett nytt i september och det senaste i november.

Även under år 2021 fick SJ betala för att standarden inte var den som bolaget kommit överens med Trafikverket om. Trafikverket är den myndighet som utfärdat vitesbeloppen.

Hur kommer det sig då att SJ inte åtgärdat bristerna trots upprepade viten från Trafikverket?

I videon ovan svarar SJ:s presskommunikatör Jonas Olsson på den frågan och berättar också om vad som görs för att åtgärda bristerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/sj-om-bristerna-pa-nattagen-till-jamtlands-lan-trafik-genom-norrlandska-skogar-ger-slitage