Ebba och Moa från Åre testar gränserna för hållbara fjälläventyr i ny dokumentär

73

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns lösningar att leva ett lustfyllt liv trots att vi ställer om till att vara klimatmässigt hållbara”- hör Ebba Forsgren och Moa Wärvik berätta om deras dokumentärserie ”Till Fjälls”. Foto: Eva Danielsson/SVT, Andreas Zetterqvist

Ebba och Moa från Åre testar gränserna för hållbara fjälläventyr i ny dokumentär

Publicerad

Coronapandemin satte stopp för Åretjejerna Moa Wärvik och Ebba Forsgrens planer på ett stort skidfilmsäventyr i Kanada och Japan. I stället planerade de om och spelade in den nya dokumentärserien ”Till Fjälls” med fokus på skidåkning och hållbarhet i de svenska fjällen.

Nu blev det elbil och elskoter i stället för flyg och skidåkning på fyra olika platser i Sverige. Skiddokumentären är inspelad i Stora Sjöfallet, Sarek – Kvikkjokk, Saxnäs och Jormvattnet.

I klippet: Se glimtar från dokumentären och hör Moa Wärvik och Ebba Forsgren berätta om jakten på bra skidåkning, hållbara livsperspektiv och laddstolpar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/hang-med-ebba-och-moa-till-fjalls-har-gjort-ny-dokumentarserie