Berg, Bräcke och Härjedalen inleder samarbete – delar på nämnd

0
109

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det blir allt vanligare att mindre kommuner samarbetar inom olika områden. Sedan tidigare har Berg och Bräcke haft en gemensam överförmyndarnämnd och nu ansluter också Härjedalen till nämnden. Verksamheten administreras från kommunhuset i Bräcke där det finns tre handläggare.

Överförmyndarnämnden ser till så att personer som behöver får hjälp av så kallade gode män. Det kan till exempel handla om en person som är sjuk och som behöver hjälp att ”bevaka sin rätt, förvalta sin egendom eller sörja för sin person”. Beslut om gode man ska tas tillsammans med den som behöver stöttning.

– Gode män växer inte på träd, men våra handläggare brukar vara duktiga på att skaka fram dom, säger Knut Richardsson (M) som är ordförande i överförmyndarnämnden för de tre kommunerna.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/berg-bracke-och-harjedalen-delar-pa-namnd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here