Home Nyheter Nyheter Västernorrland Två hus brann ned under nyårsnatten

Två hus brann ned under nyårsnatten

0
Två hus brann ned under nyårsnatten

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Vid tre-tiden natten mot söndagen inkom larm om en villabrand i  Överhörnäs i Örnsköldsvik. Villaägarna var inte hemma och när räddningstjänsten kom till platsen var den kraftigt brandansatt, enligt inre befäl Viktor Lundin.

– Man gjorde ett försök att släcka den men den hade spridit sig, den gick inte att rädda, säger han.

Cirka en halvtimme senare inkom nästa larm om brand i en villa. En fasad i Skottsund utanför Sundsvall hade börjat brinna.

– Det brann i en fasad på utsidan som man höll på att släcka själva, men när räddningstjänsten kom dit hade det krupit upp till vinden, säger Viktor Lundin.

Räddningstjänsten släckte branden och säkerställde att den inte spred sig vidare.

Stuga brann ned

Nästa larm kom vid sex-tiden på söndagsmorgonen. En stuga i Harvbodarna i Matfors utanför Sundsvall var mer eller mindre nedbrunnen när räddningstjänsten kom till platsen.

– Det var en person som såg den med kikare och att det brann för fullt.

Ingen person kom till skada i någon utav bränderna.

Polisens natt

Polisen i Västernorrland har haft en relativt lugn nyårsnatt. Cirka nio personer har omhändertagits för fylleri, en man misstänks för grovt brott mot knivlagen och skadegörelse efter att ha burit en kniv i en trappuppgång på Alnö. En person greps- men blev sedan frisläppt efter en misshandel på en krog i Sundsvall och en man greps efter att ha kontrollerats i Härnösand. Polisen misstänkte att han var påverkad av narkotika och i hans ägo hittades misstänkt stöldgods.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/tva-hus-totalforstorda-i-brand-under-natten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here