Nu börjar årets fattigaste månad – Östersunds kommun erbjuder hjälp

65

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Nu börjar årets fattigaste månad – Östersunds kommun erbjuder hjälp

Publicerad

Fler och fler halkar efter med sina hyror hos Östersundshem. Samtidigt finns det indikationer på att elräkningarna för december månad blir dubbelt så höga som i november. Östersunds kommun känner sig manade ett erbjuda kommuninvånarna hjälp att få styr på ekonomin.

Under fyra kvällar, med början 19 januari, ordnar kommunen öppet hus. Inom budget- och skuldrådgivning samt energirådgivning ska experter finnas på plats och till exempel hjälpa till med en budget som håller under de nya, kärva tiderna.

Den som är stressad över ekonomin är kanske inte heller klockren som förälder alla gånger. Därför finns även Familjelotsen på plats. Lotsarna kan ge råd och stöd till dig som förälder.

Finns det en uttalad efterfrågan för den här hjälpen?

– Vi vet inte riktigt. Vi vet inte ens hur många som är intresserade att komma till våra öppna hus, berättar kommundirektören Anders Wennberg.

– Idén kommer helt från kommunens sida. Om invånarna får det svårare att klara sig så känns det meningsfullt för oss att försöka hjälpa till, menar Wennrberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/ostersunds-kommun-stottar-i-karva-tider