Östersunds kommuns mellandagssatsning – försöker locka till sig hemvändare: ”Behöver växa”

49

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Östersunds kommuns marknadsutvecklare Karin Henriksson svarar på tre frågor om varför de vill locka fler att flytta tillbaka till Jämtlands län. I klippet kan du höra mer om detta. Foto: April Caarph/SVT

Östersunds kommuns mellandagssatsning – försöker locka till sig hemvändare: ”Behöver växa”

Publicerad

Enligt Östersunds kommuns marknadsutvecklare Karin Henriksson behöver länet mer arbetskraft och fler personer med olika kompetenser för att kunna utvecklas. Nu hoppas de kunna locka fler personer att flytta tillbaka hem igen.

– Många företagare har kompetensbrist och vi vet att hemvändare är en målgrupp som är lätt att bearbeta och som i större grad vill flytta hit igen, säger Karin Henriksson under ett hemvändarevent i mellandagarna.

Enligt Henriksson är intresset att flytta stort, inte bara till Östersund utan även till andra delar av länet. Något som hon är glad över.

– Vi går plus något som vi inte har gjort på många år. Samtidigt så är det många andra platser i landet som marknadsför sig och har ett skriande behov av kompetens. Så vi behöver också synas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/hemvandare-till-jamtlands-lan-finns-ett-behov-av-arbetskraft