Hundägare kräver staket till hundrastgård i Sveg: ”Vansinnigt motarbetade”

0
102

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föreningen Hundlek i är Sveg beredda att ta över och driva hundrastgården, men de vill att kommunen sätter upp det gamla staketet först. Hör föreningens ordförande Mauritz Nordkvist och hundägaren Carina Larsson berätta i klippet. Foto: Maria Broberg/SVT

Hundägare kräver staket till hundrastgård i Sveg: ”Vansinnigt motarbetade”

Publicerad

I januari i år gick Härjedalens kommun ut med en förfrågan om någon ville driva den före detta hundrastgården på Storön i Sveg. Nu har föreningen Hundlek i Sveg nappat på idén – men än är de inte nöjda med upplägget.

Tanken är att föreningen ska arrendera marken av kommunen och stå för kostnaderna för att driva hundrastgården, men de kräver att kommunen sätter upp det gamla staketet först.

– I en förhandling kan man inte få allt man pekar på, någon form av egen insats behövs. Det kan vara till exempel att man sätter upp ett staket, säger kommunstyrelsens ordförande Lars-Gunnar Nordlander (S).

Medborgarförslag har avslagits

Runt 30 medborgarförslag kring hundrastgården har inkommit under året, samtliga har avslagits.

– De har väl svarat litegrann att det inte är ett kommunalt ärende att driva en hundrastgård. Det finns inte i deras intresse, säger Carina Larsson som är en engagerad hundägare i Sveg.

”Vägrar svara ordentligt”

– Men de sista 30 medborgarförslagen handlar inte om det, utan de handlar ju om att sätta upp staketet så de läser inte ens en gång och de vägrar svara ordentligt, säger Carina Larsson.

Däremot kommer kommunen att ge tillbaka det tidigare staketet i befintligt skick så att föreningen själva kan sätta tillbaka det.

Hör Hundlek i Svegs ordförande Mauritz Nordkvist och den engagerade hundägaren Carina Larsson berätta om ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/hoppfullt-for-svegs-hundrastgard-bara-staketet-fattas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here