Goda resultat av utökad kamerabevakning

0
96

Goda resultat av utökad kamerabevakning

Bild på en bevakningskamera monterad på en husfasad

Bild: Polisen

För någon vecka sedan driftsattes ytterligare ett antal fasta bevakningskameror i de centrala delarna av Östersund. Sedan dess har filmer från kamerorna används vid utredning av fyra fall av misshandel samt ett misstänkt grovt rattfylleri.

En misshandel ägde rum i en gränd och den fångades av en av de nya kamerapunkterna. Ett dygn senare hade en misstänkt gärningsperson identifierats och förhörts.

– Det här ett talande exempel på nyttan med kamerorna, materialet ger oss stora möjligheter att snabbt utreda brott och lagföra skyldiga, säger Marcus Elgendahl vid Polisen i Östersund.

I fallet med det misstänkta grova rattfylleriet kunde färden följas från olika kameror och man ser även hur personer kastar sig i undan för att undvika att bli påkörda.

– Kvalitén på kamerorna är mycket god så trots att det är relativt mörkt nere på stan räcker filmerna mer än väl för att identifiera misstänkta, antingen genom att man ser ansiktet eller särskilda kännetecken på kläder eller dylikt, säger Marcus Lingvall, utredningsgruppchef.

Utbyggnad och driftsättning av fasta kameror sker succesivt och området sträcker sig från Mittpunkten till Stortorget.

 

Länk: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2022/december/goda-resultat-av-utokad-kamerabevakning/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here