Efter hotet om fiberstopp i Ragunda – avtal med Servanet förlängs: ”Dåligt upplägg”

39

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Turerna kring bolaget och Ragunda kommun har varit flera. Den 13 december beslutade Ragunda kommun att inte förlänga avtalet med kommunalägda Servanet under ett kommunstyrelsesammanträde. Orsaken bakom beslutet grundar sig i krav från länsstyrelsen om att kommunen behöver upphandla en driftoperatör för fibernätet.

Detta för att kunna säkra ett statligt bidrag de erhållit för fiber i framtiden.

Några dagar senare meddelade Servanet att kunderna i kommunen kommer bli utan internet från och med den 1 januari. Ett besked som skapade om det politiska styret.

Extrainsatt sammanträde

Styret bestlutade därför att sätta in ett extra sammanträde för att tillsammans komma fram till ett beslut. I avtalet som tecknades under på tisdagen framgår det att avtalet kommer gälla två år framåt.

Den politiska oppositionen har varit tydliga med sin kritik om att fiberavtalet inte skrevs på från första början.

– Efter många vändor har vi äntligen lyckats få igenom en underskrift av avtalet med Servanet, säger Anton Hammar (S), oppositionsråd Ragunda kommun i ett pressmeddelande.

Kommunalrådet Mikael Westin (C) å andra sidan, har blandade känslor kring beslutet.

– Vi sitter här intvingade i ett hörn med ett hot att de stänger ner eller att vi skriver på, så vi valde att skriva på. Vi tycker att det är ett dåligt upplägg ekonomsikt för våra medborgare, säger Mikael Westin

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/fiberfragan-avgors-under-extrainsatt-ks-mote-i-ragunda