Sara Lewerentz föreslås bli ny regiondirektör i Jämtland Härjedalen

49

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Sara Lewerentz har tidigare erfarenheter från både privat industri och offentlig sektor. Hon har också arbetat som IT-direktör inom kriminalvården. Sedan 2017 har hon arbetat som digitaliserings- och servicedirektör i Region Västerbotten.

– Jag är väldigt glad över att blivit tillfrågad om jobbet som regiondirektör och ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare fortsätta utveckla Region Jämtland Härjedalen. Given möjligheten kommer jag att lägga stor vikt vid att i dialog stärka regionens position och skapa förutsättningar och stöd för alla som bor och verkar i länet, säger Sara Lewerentz i ett pressmedelande.

Regionstyret: ”Känns helt rätt”

Regionstyrelsens tillträdande ordförande Bengt Bergqvist säger i pressmeddelandet att han är mycket nöjd med rekryteringen.

–  I Sara ser vi en person som kommer att kunna ta sig an uppdraget som regiondirektör för vår region.

– Rollen som regiondirektör är ett av Sveriges mest komplexa uppdrag, men Sara har i sina tidigare roller lagt stor vikt vid att samverka och skapa goda förutsättningar för ledar- och medarbetarskap vilket gör att hon känns helt rätt för oss, fortsätter Bengt Bergqvist.

I pressmeddelandet står det att beslutet om anställning tas av regionstyrelsen den 24 januari och tillträdet sätts till den 1 maj 2023. Sara Lewerentz tar då över rollen efter Anders Byström som varit tillförordnad regiondirektör sedan december 2021.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/sara-lewerentz-foreslas-bli-ny-regiondirektor