Så säger Tåssåsens sameby om förslagen på nya regler i Vålådalens naturreservat

132

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tåssåsens sameby: ”Cykelförbud skulle hjälpa oss” Visa alla (2)

Visa alla (2)

Så säger Tåssåsens sameby om förslagen på nya regler i Vålådalens naturreservat

Publicerad

Nicklas Johansson som är ordförande i Tåssåsens sameby menar att det största problemet för renskötseln i Vålådalen är det ökade trycket från friluftslivet. Han välkomnar att länsstyrelsen nu vill förbjuda cykling i delar av Vålådalens naturreservat, eftersom en cyklist löper större risk att skrämma bort renarna från sitt bete. När det händer menar han att det kan ta tid och vara svårt att hitta ett nytt område med bra föda för renarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/sa-sager-tassasens-sameby-om-forslagen-pa-nya-regler-i-valadalens-naturreservat