Home Nyheter Nyheter Västernorrland Så säger Tåssåsens sameby om förslagen på nya regler i Vålådalens naturreservat

Så säger Tåssåsens sameby om förslagen på nya regler i Vålådalens naturreservat

0
Så säger Tåssåsens sameby om förslagen på nya regler i Vålådalens naturreservat

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Nicklas Johansson som är ordförande i Tåssåsens sameby menar att det största problemet för renskötseln i Vålådalen är det ökade trycket från friluftslivet. Han välkomnar att länsstyrelsen nu vill förbjuda cykling i delar av Vålådalens naturreservat, eftersom en cyklist löper större risk att skrämma bort renarna från sitt bete. När det händer menar han att det kan ta tid och vara svårt att hitta ett nytt område med bra föda för renarna.

 

Länk:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here